Afspraken

Graag willen wij enkele afspraken binnen onze scoutswerking nog even op een rijtje zetten voor jullie, aangezien we gemerkt hebben daar hier soms wat onenigheid over bestaat.

1. Het uniform

Scouts & Gidsen dragen uniforme kleding. Dit maakt hen herkenbaar voor iedereen, staat symbool voor het groepsgevoel en toont aan dat je fier bent om een scout of gids te zijn.

Wat verstaan we nu onder het scoutsuniform ?

Voor kapoenen: 

  • een groene korte broek of rok (in de winter mag dit een lange broek zijn)
  • groepsdas**

Voor alle andere takken: 

  • korte scoutsbroek * of scoutsrok * (in de winter hetzelfde)
  • scoutshemd * met jaarkenteken op
  • groepsdas** (te verkrijgen in het leidingskot voor € 8, een dasring voor € 1,5)

Extra voor de welpen: 

  • de enige echte welpenpet !

Als je een hemd koopt, is het natuurlijk nog maagdelijk beige, maar het is de bedoeling dat er nog kentekens op komen. Het jaarkenteken en het groepsteken, dat je van ons – indien voorradig – gratis krijgt, moeten er zeker opkomen. De andere kentekens zijn niet verplicht, maar de ‘echten’ hebben het toch op hun uniform.

Er bestaat wel een zekere handleiding waar wat moet komen, om er ook geen warboel van te maken.

  • We zijn als leidingsploeg erg strikt op het uniform (dit uitgaande van jarenlange traditie) en willen dit graag overbrengen naar de kinderen toe.
  • In de winter hebben wij ook graag dat de jongens  een korte broek en de meisjes hun scoutsrokje (met broekkousen) dragen. Wij hopen dat jullie dit respecteren.

U kan het uniform (behalve de groepsdas) kopen bij Hopper, de winkel van Scouts & Gidsen Vlaanderen.

2. Drankjes en koekjes

Wij zorgen er voor dat jullie kinderen sommige vergaderingen tussen 14u en 17u iets te drinken en af en toe ook iets te eten krijgen. Water is natuurlijk altijd ter beschikking. Op deze manier worden alle kinderen gelijk gesteld. Wij zouden het daarom fijn vinden dat jullie aan je zoon/dochter geen drankjes en koekjes meegeven.

Indien er hierover nog vragen zijn kan u steeds bij ons terecht.

Aarzel niet om ons te contacteren!